Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Wednesday, 24 September 2014 10:55

I najmanji čovek na svetu je voleo mačke :)

  • Print

Henri Berens, visok samo 76cm imao je crnu mačku kućnog ljubimca.

Henry Behrens je (na internetu) poznat po fotografiji iz 1956. godine na kojoj pleše sa svojom crnom mačkom.

O ovom čoveku, makar u elektronskim medijima, postoji jako malo podataka i samo jedan objavljen video snimak koji možete pogledati ispod teksta. Sadržaji u elektronskom obliku koji su dostupni ni približno ne odgovaraju njegovoj tadašnjoj priličnoj popularnosti.

Sa sigurnošću se zna da je pripadao putujućoj zabavljačkoj trupi izvesnog Bartona Lestera (Burton Lester's Midget Troupe) koji je okupljao izuzetno male ljude koji su posedovali određene atraktivne sposobnosti. Neiscrpna ljudska radoznalost (i okrutnost) su oduvek omogućavale da se novac zarađuje na eksploataciji i eksponiranju drugačijih, slabijih i skoro po pravilu - nesrećnih.

Kako nismo uspeli da pronađemo nijednu izjavu ovog mačkoljupca, ostaje nam da zaključimo da su u malim telima njega i njegove žene kucala velika srca. :)

Najmanji čovek na svetu Henri Berens, njegova supruga i njihova crna maca

Najmanji čovek na svetu Henri Berens

Najmanji čovek na svetu Henri Berens je voleo mačke

Najmanji čovek na svetu Henri Berens je voleo mačke

Malu utehu daje činjenica da se vremena menjaju nabolje, pa ovakve putujuće cirkuske grupe sa ljudima više ne postoje. Sa druge strane, cirkusi sa životinjama (iako u opadanju) i dalje postoje, nedvosmisleno svedočeći o ljudskoj okrutnosti i bezosećajnosti.


Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121