Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Tuesday, 21 October 2014 08:34

Izložba mačaka i agility utakmica u Gracu 2014.

  • Print

Velika galerija sa izložbe mačaka i mačje agiliti utakmice na Sajmu kućnih ljubimaca u Gracu 11.i 12.10.2014.

Austrijski felinološki klub All About Cats je na tradicionalnom jesenjem sajmu kućnih ljubimaca u Gracu organizovao veoma interesantan i posećen događaj.

U 4 ringa sudili su Pamela Barret iz Amerike, Phillipa Holmes iz Velike Britanije, Monika Dany iz Austrije i Erwin van den Bunder iz Belgije. Vođa izložbe je bila Martina Nohrer, a master klerk Andrea Deutch. Veterinar izložbe je bila Dragana Petković.

Učestvovalo je 64 mačke sledećih rasa: britanske kratkodlake i dugodlake, regdol, bengalske, devon reks, tai, birmanske, američki kurl, mein kun, norveške šumske, selkirk reks, somali i sfinks. U Austriji je donesen zakon prema kome je zabranjeno izlaganje mačaka rase sfinks, zato što nemaju brkove, pa se smatra da su te mačke na neki način hendikepirane. Na intervenciju inspekcije, one su sklonjene sa izložbe i ocenjene van konkurencije.

Predstavljena je Afrodita, nova rasa mačaka sa Kipra u dugodlakom i polu dugodlakom varijetetu. Ova rasa je tradicionalna, prirodna, kiparska mačka koja donekle podseća na mein kuna (Maine Coon). Ima trouglastu glavu sa jakim vilicama posmatrano sa prednje strane, velike trouglaste uši naglašavaju oblik glave, oči su bademaste, blago koso postavljene. Telo je veliko i snažno, mišićavo i jakih kostiju. Dlaka može biti svih boja osim pointed, cimet, čokoladna i lila. Ove mačke nisu učestvovale u konkurenciji za titule, već su bile prikazane posle ocenjivanja.

Afrodita nova rasa mačaka sa Kipra
Nova kiparska rasa mačaka Afrodita, Beli mužjak Jakob i njegova vlasnica Teresa Litherland (levo)

Predstavnice našeg kluba Felis Serbica bile su seal point MyThaiDaimond Fortune i lilac point Mystic Thai Lilla of MyThaiDiamond iz odgajivačnice My Thai Diamond vlasnice Dragane Petković. Ovo su njihovi rezultati na izložbi:
My Thai Diamond Fortune na izložbi u Gracu osvojila 1.AB i 2.SH kod sudije Jane Allen, 2 puta 4.SH kod sudije Erwin van den Bunder, 5.AB kod sudije Monika Dany i 5.SH kod sudije Pamela Barrett i bila četvrta u ukupnom plasmanu, a Mystic Thai Lilla of My Thai Diamond 3.SH kod sudije Erwin van den Bunder.

Kompletne rezultatie sa izložbe možete videti ovde

Mačja agiliti utakmica je bila revijalnog karaktera. Oprobalo se oko 10 mačaka od kojih su poligon prošli dva bengalca, afrodita, i thai mače Mystic Thai Lilla of My Thai Diamond. Prvo mesto je zauzela bengalska mačkica Spotsandstripes Kali valasnika Aleksandre i Norberta Jauka iz Austrije koja je jedina prošla ceo poligon bez greške za minut i 37 sekundi!

Mačji agility na izložbi mačaka u Gracu

Mačji agility na izložbi mačaka u Gracu

Mačji agility na izložbi mačaka u Gracu

Ostalim takmičarima problem je predstavljala poslednja prepreka koju je trebalo preskočiti, pa su se provlačili ispod ili oklevali suviše dugo. Jedna takmičarka je svoju bengalsku macu prenela preko prepreke i tako osvojila treće mesto. Naša Lila je bila četvrta, iako je imala dobro vreme, jer se provukla ispod poslednje prepreke.

Na sajmu se osim izložbe i agilitija mačaka moglo videti takmičenje u dresuri pasa, izložba reptila i glodara, dresurno jahanje, kinološki klubovi, lekovi, hrana i oprema za kućne ljubimce, kao i turističke agencije koje organizuju odmore za vlasnike i ljubimce, pa čak i pogrebna služba za kućne ljubimce.

Uživajte u galeriji sa još jedne velike izložbe mačaka u susednoj Austriji! :)

Posetioci sa mobilnih uređaja neka kliknu OVDE - Visitors on mobile devices (Apple, Android) click HERE!DVM Dragana Petković
Veterinarska ambulanta Pet Wellness Eva
Pariske komune 27, Novi Beograd
+381 11 2690118

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121