Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Izložbe mačaka / Zanimljivosti / NAJVEĆI mačji zamkovi od kartona!
Friday, 16 December 2016 10:46

NAJVEĆI mačji zamkovi od kartona!

  • Print

Još jedan dokaz da dobre ideje vrede MNOGO više od skupih igračaka!

Natalija i Sem su dvoje kreativnih ljudi koji baš vole da ugađaju svojoj mački. 

Dobre ideje i vredne ruke su im omogućile da uz minimalna ulaganja naprave jedinstvene "kućice" i igračke za svoju voljenu macu.

Kako sami kažu, obožavaju da prave stvari, naročito od kartona. Kao što i sami znate, mačke obožavaju kartonske kutije...a rezultate ovog logičnog spoja pogledajte i sami...

Karton je lak za nabavku, izuzetno je jeftin i lak za obradu. Spajanje se može vršiti na razne načine, a u izradi ovih mačjih kula i gradova korišćen je "pištolj" za lepljenje.

"Mačja barka"

Njihov poslednji, treći po redu projekat je kartonski toranj sa pokretnim elementima, koji daju njihovom mačoru Diniju više prolaza do kule, stepenice koje se mogu izvući, rampe, klizne prozore pa čak i fioke za mačje igračke.

Kućica za mačke - tvrđava od kartona

Kula od kartona za mačke

Terasa na mačjoj tvrđavi

Početna ideja je bila da se mačoru napravi neka zidna konstrukcija za pentranje, ali je tokom izrade došlo do proširenja planova i ambicija.

 

"Dinijevo pristanište"

Kada je vreme bilo za drugu kartonsku građevinu, Natalija i Sem su iskoristili iskustva koja su stekli prilikom pravljenja prve kule koja je u međuvremenu uništena. Mačak bi uvek sedeo na njenom najvišem delu, posmatrajući sa visine ceo prostor i ljude, ali nije koristio kartonske stepenice za penjanje na vrh, već je gore išao svojim, najkraćim putem.

Toranj za mačke

Kula za mačke

Kada je pravljena prva tvrđava, njeni kreatori priznaju da su to radili više zbog sebe, a manje uzimajući potrebe i veličinu mačke u obzir. Njihov mačak je u međuvremenu porastao i bilo mu je potrebno više prostora.

Zbog toga je prilikom projektovanja drugog tornja donekle imitirana krošnja drveta, sa platformama koje štrče i visokim zidovima uz koje se mačak može penjati. Na kraju su dodate i zastavice kao dekoracija ali ih mačak baš i ne voli, tj. uživa u njihovom cepkanju i rušenju. :)))

Da li imate vremena i volje da napravite nešto slično za svoju mačku?

Da budemo iskreni, nama se toliko ovo dopalo, da se ozbiljno razumišljamo o još većoj platformi za naše ljubimice. Ako bude uspešnih rezultata uskoro ćete videti kako to izgleda!!! :) 

 

Izvor informacija: PREFAB Cat

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121