Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / Zabava / Video / Zanimljivosti / Želite li da usrećite svoju mačku?
Wednesday, 09 August 2017 11:26

Želite li da usrećite svoju mačku?

  • Print

Prirodno, srećne mačke imaju zdraviji i kvalitetniji život... kako im ga pružiti?

Odgovoran vlasnik mački daje kvalitetnu hranu, pruža joj svu svoju ljubav, i obezbeđuje joj veterinarsku negu.

Ipak, uvek postoji prostor za poboljšanje života naših miljenica. Evo kako da obogatite život svoje mačke i da je učinite srećnijom!

Znamo da i sami znate većinu ovih stvari, ali proverite, možda ste nešto zaboravili! :)

1. Češkajte je i mazite po bradi. Mačke ovo posebno vole.

Češkajte mačku po bradi

2. Iznenadite svoju mačku novom igračkom koja ima mačju travu u sebi (catnip).

3. Zgužvani papirići i celofan ne koštaju ništa, a mački će doneti priliku da ih lovi iz sve snage!

4. Ako vaša mačka ima običaj da vas prati svuda po kući, iznenadite je nenadanom igrom žmurke.

Žmurke sa mačkom

5. Kada menjate posteljinu, neke mačke prosto obožavaju da se nađu ispod čistih čaršafa pre nego ih zategnete... Začikavajte je sa gornje strane...

6. Ako maca inače spava na vašem krevetu, dremnite malo pored nje.

7. Očetkajte višak dlake sa svoje ljubimice. Prijaće joj i masaža od samog četkanja, i uklanjanje mrtve dlake. (naročito tokom letnjih vrućina). Ovo takođe smanjuje količinu dlake koju mačka unosi tokom lizanja. I lepo i korisno!

Nega dlake mačke

8. Izvedite je u šetnju. I ako vaša maca živi u stanu/kući, što je najbezbednije za nju, uz pomoć amova i povodca je možete izvesti u bezbednu šetnju. Ako je maca nesigurna i plašljiva, počnite postepeno i budite jako strpljivi kako izlazak napolje ne bi postao stresan.

9. Postavite policu sa unutrašnje strane prozora i napravite svojoj mački "televiziju". Neka to bude najviši prozor koji imate, jer mačke vole da svet gledaju sa visine! :)

10. Imate stare drvene merdevine? Šta čekate, "poklonite" ih svojoj mački! (bezbednosti radi, spojite vrh merdevina tkaninom ili ulepljenim novinama kako maci noga ne bi slučajno upala između)

Mačke vole drvene merdevine

11. Umesto obične posude za hranu, nabavite ili napravite svojoj mački posebnu hranilicu koja će joj aktivirati vijuge da bi došla do hrane.

Hranilica lavirint kao igračka za mačku

12. Skinite plastični prsten sa pvc flaše i zakotrljajte ga... Retko koja mačka će ostati ravnodušna na ovu savršenu (i besplatnu) igračku...

13. Kartonska kutija. Ovo ste sigurno već probali, ali najbolje od svega - UVEK pali! Mačke jednostavno obožavaju kutije. Male, velike, duguljaste, plitke, duboke, kakvu god da izaberete nećete pogrešiti. Još ako je u njoj šuškavi pak-papir... mačjoj igri i sreći neće biti kraja...

Kutija za mačku

14. Sakrijte granule hrane po kući i pustite mačku da ih traži...

15. Imate li mali laser? Istrčite svoju ljubimicu, ali uvek na kraju trčanja laserom pokažite granulu hrane, kako bi se dobro osećala, kao uspešan lovac.

16. "Pecaljka" sa ili bez igračke na kraju... Klasika koja "ne izlazi iz mode".

NAPOMENA: Svaka zanimacija treba da bude "korišćena" umereno kako se mačka ne bi zasitila i postala nazainteresovana. Što više sadržaja i igračaka imate, to je lakše slediti ovaj savet...

17. Ako i vaša mačka obožava da leži na toploj tastaturi laptopa, uključite dodatnu spoljašnju tastaturu i nastavite neometano da radite!

18. Ako imate samo jednu macu, i dosta vremena provodite van kuće, razmislite o tome da usvojite još jednu mačku. Mačje društvo će NEMERLJIVO poboljšati celokupni kvalitet života vaše ljubimice.

19. Da li ste čuli da postoji muzika komponovana SPECIJALNO za mačke? Potražite "cat music" na internetu i pustite svojoj mački neku od ovih kompozicija...

20. Nabavite lopticu-3D-lavirint u koju se može staviti suva hrana. Ovakve igračke nisu skupe, a zaokupiće svu pažnju vaše mačke i pružiti joj izvanrednu fizičku i psihičku stimulaciju.

21. Obogatite životni prostor svoje mačke zidnim policama i platformama.

Plastforma za mačku

Pre svega, budite kreativni i prilagodite ideje svojim mogućnostima i maca će sigurno biti prezadovoljna!

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121